Рубрики:

Обновления » Новости » Власть и политика

Власть и политика

Игорь

Юрий Вандин СБУ - заместитель председателя СБУ против ликвидации

Міністерство внутрішніх справ, Генеральна прокуратури і Служба безпеки України виступають проти ліквідації Управлінь по боротьбі з організованою злочинністю.



Про це заявили на круглому столі, присвяченому реформуванню УБОЗ, перші заступники держсекретаря МВС Михайло Корнієнко та Юрій Черкасов, заступник Генерального прокурора Олександр Медведько та заступник голови СБУ Юрій Вандін.



За словами Корнієнка, підрозділи УБОЗ були створені в 1991 році і зараз налічують 5 тисяч осіб, в тому числі, 4 тисячі - оперативний склад.



Він сказав, що УБОЗ розкриває 80% загальної кількості злочинів, які розкривають спеціальні підрозділи по боротьбі зі злочинністю.



Корнієнко додав, що навантаження на співробітників УБОЗ великі, а вимоги до них дуже високі. За його словами, в 2002 році до суду було направлено 300 кримінальних справ, які розслідували співробітники УБОЗ.



Щорічно співробітники УБОЗ виявляють 700-800 злочинних угруповань. "Ми проти такої новації", - сказав Корнієнко.



Черкасов сказав, що МВС готове реформувати УБОЗ і розвивати його. За словами Медведька, прокуратура контролює діяльність спеціальних підрозділів по боротьбі зі злочинністю, в тому числі УБОЗу, і виступає проти його ліквідації.



"Вважаю, що це спецпідрозділ має право на життя", - сказав він.



Вандін повідомив, що у складі СБУ також є спеціальні підрозділи, які борються з організованою злочинністю, але вони налічують близько 800 осіб і в разі ліквідації УБОЗу не зможуть виконати його роботу.



"Я вважаю, що це (ліквідація УБОЗ) передчасно", - сказав він.



Нагадуємо, що фракція блоку партій "Наша Україна" запропонувала Верховній Раді розглянути законопроект, який передбачає передачу функцій УБОЗ іншим органам по боротьбі зі злочинністю.



У жовтні міліція затримала російського бізнесмена Костянтина Григоришина, який знаходився в машині депутата Ради Володимира Сівковича.



Міліція заявила, що у Григоришина вона виявила пістолет і наркотики і заарештувала його.



Сівкович звинуватив міліцію в нападі на нього. Затримання Григоришина викликало широкий резонанс в Раді, яка заслухала на своєму засіданні міністра внутрішніх справ Юрія Смирнова і першого заступника держсекретаря МВС Миколу Джигу.



Президент Леонід Кучма звільнив Джигу в зв'язку з непрофесійними діями міліції під час затримання Григоришина.



Генпрокуратура почала перевірку законності дій міліції при затриманні Григоришина. Григоришин, який заперечує, що у нього був пістолет і наркотики, був звільнений з-під варти.



МВС провело позапланову перевірку УБОЗу.

Цитаты

СК "НАФТАГАЗСТРАХ" провела семинар по ДМС для железнодорожников EXNESS исполнилось три года